سیستم تر
سیستم خشک
سیستم جریان آزاد
سیستم نیمه آزاد
سیستم تر:
این سیستم دارای فشار لازم به صورت دائم میباشد و افشانههای اتوماتیک در موقع حریق مسیر را برای پاشش باز مینمایند. در دهانه افشانهها در این شبکه یک حباب شیشهای وجود دارد که هنگام بالا رفتن دما در اطراف آن، بیش از حد تحمل حباب، میشکند وباعث آزاد شدن مسیر جریان آب میشود.
سیستم خشک:
در این سیستم در حالتعادی، شیر جریان آب توسط فشار هوا،با نیتروژن بسته است و عملکردن یک یا چند افشانه اتوماتیک که حساس به دما میباشند باعث باز شدن شیر آب میشود.در صورتی که فشار منبع آب به صورت ثقلی تامین نشود، باید در سیستم یک کلیداتوماتیک حساس به فشار در مسیر تعبیه شده باشد تا در موقع لازم پمپهای آب را روشن نماید. در مواقعی که احتمال افت فشار آب شبکه نیز وجود دارد وجود کلید اتوماتیک وپمپ کمکی لازم میباشد.
سیستم جریان آزاد:
این سیستم از یکسری افشانههای با دهانه آزاد (باز)تشکیل شده است که شیر اصلی در هنگام نیاز توسط سیستم کاشف یا به صورت دستی باز شده و جریان برقرار میشود. به این روش راهاندازی، نیمه اتوماتیک میگویند.
سیستم نیمه آزاد:
در این سیستم که شبیه نوع جریان آزاد است ولی ازافشانههای اتوماتیک استفاده شده است پشت افشانهها مقدار محدودی فشار نیز وجوددارد و هنگامی که سیستم کشف حریق شیر اصلی جریان را باز میکند فقط افشانههایی عمل میکنند که قبلاً توسط گرما فعال باشند.
در طراحی سیستم افشانه، میزان آب و فشار لازم باید برای زمانی پیشبینی شودکه تمام افشانهها در حال عمل باشند. در این خصوص دبی، فشار و حجم مورد نیاز آبباید در شبکه وجود داشته باشد.
محاسبات شبکه بر اساس دانسیته پاشش آب:
هر افشانه در هنگام عمل پاشش آب محدودهای به صورت چتری در زیر خود راآب پاشی خواهد نمود. هر چه ارتفاع افشانه بالاتر باشد، قاعده این محدوده بزرگتر ودانسیته پاشش آب کمتر میگردد. شکل محدوده حفاظتی یک افشانه را نشان میدهد.برای حفظ کارایی افشانهها محدوده 180 فوت مربع تعیین شده است. این معیار یک عددکلی است و با توجه به ویژگیهای محیطی و نوع مواد آتشگیر میتواند تغییر کند، لذااز معیار دقیقتری میتوان استفاده نمود و آن هم ترکیب درجه خطر و مساحت است که درجدول زیر آمده است.
کدرنگهای آب افشانها:
آب افشانهها براساس دمای عملیاتی به کدهای ذیل درجهبندی گردیدهاند.
دستهبندی نرخ عملکرد و دمای آب افشانهها و رنگ تیوپهای آن (کد13 از NFPA)
آب افشانها به تنهایی یک سیستم مستقل و قابل قبول بوده و به نگهداری خیلی مختصری نیاز دارند.
با توجه به این که در سیستمهای آب افشانتر، در داخل لولهها آب میباشد لذا تنها باید در ساختمانهایی که در معرض خطر آتشسوزی میباشند، بکار برده شوند، و دمای ساختمانها بایستی درحد فاصل 40 درجه فارنهایت (4 درجه سانتیگراد) یا بالاتر حفظ گردد. در مواقعی کهلازم است تعدادی از آبافشانها در محیطهایی با دمای پائینتر نصب گردند میتواناز مواد ضد یخ استفاده نمود. آن بخش از لولههای آبافشان در سیستم تر که در معرض دمای زیر صفر باشند، بایستی با محلول ضد یخ پر گردند.
جدول زیر در صورتی که آب افشان دارای مخزن مستقل بوده و در انشعاباتاحتمال یخزدگی وجود داشته باشد از محلولهای ضد یخ به شرح ذیل استفاده میشود:
#### گلیسیرین u.s.p یا c.p درجه پروپیلن گلیکول
خالص از نظر شیمیائی U.S.P = Uneted States Pharmacopoeia %96/5
اطلاعات اولیه در خصوص طراحی شبکه آب افشان اتوماتیک:
حداقل فشار خروجی نازلها بایستی 2/2 آتمسفر پیشبینی گردد.
ماکزیمم فضای قابل پوشش توسط هر پاشنده با ارتفاع سه متر حدوداً هجده(18) متر مربع خواهد بود.
بعلت این که سر لوله پاشندهها با دمای بیشتری در تماس باشد، لازم استفاصله آنها تا سقف به حداقل ممکن کاهش یابد، این فاصله میتواند حداکثر 30سانتیمتر باشد.
پاشندهها در زیر سقف بایستی بگونهای نصب شوند که هیچ مانعی در مقابلپاشش آب به اطراف وجود نداشته باشد.
جهت تست عملکرد صحیح سیستم، لازم است هرزون یکعدد شیر تخلیه هم سایز با انشعابپاشنده به همراه فشارسنج پیشبینی شود.
سلام
شما رو به بازدید از وبلاگم دعوت می کنم. خوشحال میشم در خصوص یکی دو پست اخیرم نظرتونو اعلام کنید.
ممنون
http://1aue.mihanblog.com